Monday , April 6 2020

Ikan Ketutu

Ikan Ketutu

Stok Terkini Ikan Kelah dan Ikan Ketutu

Salam semua, Berikut ialah info stok semasa anak benih ikan kelah dan ikan ketutu di Pusat Transit Anak Benih di Sentul, KL. Ikan kelah bersaiz 3 inci: 150 ekor. Bersaiz 7-8 inci: 4 ekor. Ikan ketutu pelbagai saiz (4 inci ke 8 inci): 250 ekor. Jika anda telah bersedia untuk menternak, boleh hubungi 014 526 0639 Khidmat nasihat (perkongsian pengalaman) ... Read More »

Kolam Transit Anak Benih Ikan Kelah dan Ketutu

PENGUMUMAN: 1. Kami tiada lagi membekal anak benih ikan ketutu. 2. Kami tiada lagi beroperasi di Sentul, KL, kerana telah berpindah ke Machang, Kelantan. Assalamualaikum wr wb, dan Salam hormat,   Dalam posting yang terdahulu, saya ada sebut, saya merancang untuk menyediakan kolam transit anak benih kelah dan ketutu di Sentul, Kuala Lumpur. Alhamdulillah, akhirnya hari ini, 17 Ramadhan @ ... Read More »

Analisa Perkembangan Ikan Ketutu Saya

Asalamualaikum wr wb Ini “analisis” terkini penternakan ikan ketutu saya. Jumlah Ternakan: 700 ekor Saiz: Pelbagai Makanan Utama: 100% Anak anak udang liar di kolam dan anak anak sungai berhampiran. Cara beri makanan: 2 hari makan udang. 1 hari cuti. 2 hari makan 1 hari cuti. Begitulah:) Tempoh Ternakan: Bermula Mei 2008. (Masa masuk anak benih tak timbang:) Analisa Berat ... Read More »

Kursus Ikan Ketutu

Kursus Ikan Ketutu

Assalamualaikum wr wb, dan Salam hormat, Rakan rakan “aqua” sekalian, Ramai yang call, tanya nak beli anak benih ikan ketutu. Bila tanya dah pernah ternak ikan belum? Jawabnya tak pernah. Tanya lagi, tau nak ternak cam mana? Jawabnya tidak juga. Tanya lagi, bila nak start ternak, jawabnya sekarang atau dalam masa terdekat, tengah sediakan tempat spt kolam. Nah, sekarang datang ... Read More »