Saturday , April 4 2020

Ikan Kelah

Ikan Kelah

Stok Anak Benih Ikan Kelah Merah Tahun 2019

Assalamualaikum wr wb Rakan rakan peminat ikan kelah sekalian, Adakah ada di antara anda yang telah merancang untuk mula memelihara ikan kelah pada tahun 2019. Jika selama ini anda hanya membaca tentang kehebatan ikan kelah ini, mungkin sudah sampai masa untuk anda mula berjinak jinak dengannya. Kami ingin mula membuka tempahan anak benih ikan kelah merah dari Kelantan. Anda boleh ... Read More »

Stok Anak Benih Ikan Kelah 2015

Anak Benih Kelah Merah 2015

Assalamualaikum wr wbt, dan Salam hormat buat semua penggemar dan pencinta kelah.. Update stok anak benih kelah terkini 2015. IkanKelah.com sedia menerima tempahan anak benih kelah saiz 1″. Anak benih kelah ini diperolehi dari xpdc pencarian kelah di sungai sungai di Kelantan sahaja. Jika anda berminat untuk memiliki anak anak benih kelah merah ini, sila H U B U N ... Read More »

Ikan Empurau RM6000 Seekor

Ikan Empurau RM6000 Seekor Berat 10kg

Ikan Empurau Dijual Pada Harga RM6000 Seekor Ong Ek Chin , yang dilihat tersenyum bangga selepas membeli ikan empurau besar dari nelayan di Baleh , beliau berkata harga pasaran untuk Empurau adalah di antara RM680 hingga RM700 sekilogram. Ikan ini eksotik didapati terutamanya di tempat-tempat seperti Sungai Baleh dan Sungai Katibas . Berkaitan pembelian terbarunya, Ong bersemangat : “Saya menerima ... Read More »

Umpan Ikan Kelah Paling Power Untuk Kaki Pancing Kelah

Umpan Kelah Paling Gemar

Umpan Ikan Kelah Paling Power Untuk Kaki Pancing Kelah Untuk kaki pancing ikan kelah atau yang baru berjinak¬† jinak untuk memburu ikan kelah di lubuk lubuk kelah, umpan amat memainkan peranan penting. Dalam banyak banyak umpan yang pernah dikongsikan oleh kaki kaki pancing ikan kelah, ini adalah yang paling popular sekali. Umpan ini amat digilai oleh ikan kelah. Umpan Buah ... Read More »

Ikan Kelah Bara Di Malaysia Satu Fenomena

Kelah Bara Tembat Terengganu

Ikan kelah bara adalah satu istilah baru merujuk kepada ikan kelah merah di Semenanjung Malaysia. Istilah ini mula diperkenalkan kurang 10 tahun yang lalu. Istilah ini mula diperkenalkan oleh peminat, penghobi dan penternak ikan kelah. Bagaimanapun, pihak yang paling aktif mempopularkan nama “ikan kelah bara’ ialah peniaga atau pembekal ikan kelah bara itu sendiri. Bagaimana nama “ikan kelah bara” ini ... Read More »

Ikan Kelah Biru Di Taman Negara Endau Rompin Malaysia

Ikan Kelah Biru Terbaik

Spesis Ikan Kelah Biru ini sangat sukar didapati di Malaysia.¬† Ikan Kelah ini dipanggil begitu kerana siripnya yang berwarna kebiru – biruan. Berdasarkan kajian, spesis ikan kelah ini boleh didapati di sekitar kawasan Taman Negara Endau Rompin. Ada juga pengkaji dan peminat yang melaporkan spesis ini boleh didapati di Sungai Langat, Selangor dan Sungai Lipis di Pahang. Berbeza dengan Ikan ... Read More »

Anak Benih Ikan Kelah Merah Untuk DiJual

Anak Benih Ikan Kelah Murah

Stok Anak Benih Ikan Kelah Merah 2014 Untuk DiJual Stok anak benih ikan kelah merah sedia untuk dijual. Bagi anda rakan IKDC yang berminat sila hubungi kami dengan segera di talian 014 526 0639 untuk tempahan dan pertanyaan. Stok adalah terhad! Harga anak benih ikan kelah juga telah kami senaraikan untuk rujukan anda. Kami menyediakan khidmat penghantaran dengan syarat syarat ... Read More »